Vinzwemmen

Geschiedenis

De sport is ontstaan in het voormalige Oostblok. Mijnenleggers van de marine gebruikten steeds langere en grotere vinnen. In het begin waren dat grote rubberen zwemvliezen. Later werden deze stereovinnen verlengd met fiberglas.
Toen iemand op het idee kwam om de lange fibervinnen aan elkaar vast te maken was de monovin geboren. Militaire kazernes organiseerden onderling wedstrijden in het zwemmen met vinnen. De sport groeide langzaam naar een mondiale sport.

De sport wordt in meer dan 50 landen beoefend. De sport is het populairst in China en Rusland. In China zijn meer dan 1 miljoen vinzwemmers. In Nederland is de sport relatief onbekend. Vinzwemmen is de snelste zwemsport waarbij er gebruik wordt gemaakt van zwemvliezen of een monovin. De vinzwemmer zwemt aan de oppervlakte met een snorkel of onder water. Een vinzwemmer kan grote snelheden bereiken. Vinzwemmen is daarom de snelste zwemsport! De tijden die op de verschillende afstanden gezwommen worden zijn veel sneller dan van het gewone zwemmen. De tijden van de wereldrecords vinzwemmen zijn dan ook snel. Heel snel!

Bij Orka 97 geven wij al enkele jaren vinzwemmen. Ook doen wij regelmatig mee aan wedstrijden en of je nu jong of oud bent je kan altijd presteren. Op de woensdag avond kan je komen trainen. Doe eerst een paar keer mee en besluit dan of het wat voor je is. Vinzwemmen is niet alleen voor wedstrijdzwemmers. Integendeel! Iedereen kan het leren. Veel plezier met deze prachtsport.

Kijk ook eens op www.vinzwemmen.nl. Voor vragen en Informatie kunt u ook een mail sturen naar vinzwemmen@orka97.nl

Geschreven op zaterdag december 12, 2015
Permalink -

« Snorkelen - Tarieven 2022 »